fietstraining

Voordat je mee gaat fietsen: veiligheid

De ABN AMRO Fietsclub is dé community voor sportieve fietsers binnen de bank, met oog voor gezelligheid én veiligheid. Voor de veiligheid tijdens toertochten hanteren we een aantal uitgangspunten.

De fietsclub is open voor wielrenners van alle niveaus, en alle leden kunnen in principe meedoen met de toertochten. Vaak gaat dat goed, maar ongelukken liggen op de loer. Ook binnen de club hebben we een aantal botsingen en ongelukken meegemaakt.

Daarom even wat aandacht voor de veiligheid, met uitgangspunten die gelden voor iedereen die mee wil fietsen met een toertocht:

  • De grondgedachte is: je verantwoordelijk bent voor jezelf, je fiets en elkaar. Oftewel:
  • Zorg dat je goed voorbereid bent: je hebt voldoende proviand mee, een reparatiesetje en je fiets is in orde.
  • Toertochten zijn alleen voor ervaren fietsers die gewend zijn in groepen te fietsen. Ben je nog niet zo ervaren? Doe dan mee met de zomertrainingen om in een groep te leren fietsen.
  • Voorafgaand aan een toertocht maken we gezamenlijk afspraken over de afstand, de starttijd, een gezamenlijke afsluiting en eventuele tempogroepen die rijden op verschillende gemiddelde snelheden.
  • Samen uit, samen thuis: tijdens een toertocht eindigen we met dezelfde groep als waarmee we zijn begonnen. Er wordt op elkaar gewacht, er vinden geen ontsnappingen plaats en er is een road captain in de lead.

Vanuit het bestuur letten we op het type tochten waar we aan meedoen, waarbij we zoeken naar interessante, mooie toertochten die niet bovenmatig druk zijn.

Mocht je ideeën of vragen hebben over deze uitgangspunten, dan horen we het graag via bulcsteif.[antispam].@abnamro.nl.