AAFC gaat strandracen: Egmond-Pier-Egmond strandrace 2022 en clinic!

Geplaatst op 30-11-2021  -  Categorie: Algemeen

whatsapp-image-2020-09-27-at-14-12-23In vervolg op de succesvolle strandclinic in samenwerking met Beach Bastards willen we opnieuw gaan strandracen. Deze keer door deelname aan de grootste en gezelligste strandrace van Nederland: De Egmond-Pier-Egmond strandrace. Op 8 januari gaan we 38 kilometer fietsen over het strand vanuit Egmond aan Zee. Tijdens het evenement kunnen we gebruik maken van de faciliteiten van Beach Bastards als uitvalsbasis.

Om optimaal voorbereid aan de start te komen organiseren we opnieuw een clinic in de aanloop naar het event op 18 december. Tijdens de clinic krijg je niet alleen tips hoe je het beste op het strand fietst, de pittige klim naar Wijk aan Zee aanvalt, maar krijg je ook technisch advies over hoe je jouw fiets het beste voorbereidt op het zand; of je nu deelneemt op jouw eigen strandracer, MTB of gravelbike.

En mocht je niet in het bezit zijn van een geschikte fiets, dan kun je deze voor zowel de clinic en de strandrace huren bij Beach Bastards. Bij de inschrijving voor de clinic kun je aangeven dat je een fiets wilt huren. Voor de EPE zullen we dat apart inventariseren.

Wanneer?

De clinic is gepland op zaterdag 18 december om 10.00 uur, en verzamelen we om 9.30 uur bij Beach Bastards.

De Egmond-Pier-Egmond strandrace vindt plaats op 8 januari, mits de Covid-19 maatregelen dat toelaten.

Zowel de clinic en de EPE starten we vanuit de Beach Bastards winkel in Egmond aan Zee. Voor meer informatie zie https://beachbastards.cc/nl/

Deelname aan de clinic is niet verplicht voor deelname aan de EPE. Andersom is deelname aan de clinic ook mogelijk als je niet aan de strandrace deelneemt. Ook introducees zijn welkom, deze kunnen zich zelf inschrijven via de aanmeldknop..

Voor Wie?

Eerdere ervaring met strandraces is niet nodig. Ook kunnen deelnemers van elk niveau deelnemen. Het is wel een ‘echte’ race. De tijdslimiet is 3 uur na de laatste startgroep. Ook wordt bij Castricum een tijdslimiet gehanteerd. Voor zover mogelijk fietsen we samen, maar het is geen social ride. Ook helpt het als je enige fietsconditie tijdens het afgelopen seizoen hebt opgedaan. Daarnaast is enige training naast de clinics aan te bevelen; of dat nu op de weg, het bos of de indoortrainer is.

Kosten

Voor deelname aan clinic betaal je als AAFC lid 15 euro. Introducees zijn welkom en betalen 30 euro. De clinic inclusief fietshuur 50 euro. De ledenprijs wordt automatisch toegepast als je inlogt met je Mijn Fietsclub account, introducees kunnen het aanmeldformulier invullen zonder in te loggen.

Aanmelden clinic

Deelname aan de Egmond-Pier-Egmond kost 25 euro voor recreanten. Voor een huurfiets betaal je ook 20 euro. Naast de voordelen zoals die op de website zijn genoemd, maak je via de AAFC daarnaast ook nog het gebruik van de faciliteiten van Beach Bastards in het centrum van Egmond aan Zee.

Let op: De inschrijving voor de Egmond-Pier-Egmond Strandrace moet je zelf doen. Inschrijven kan via de website: https://www.egmondpieregmond.nl/

c5cad001-a08b-415c-b4d0-f77107cff085-1-105-cCovid-maatregelen

Vooralsnog passen de activiteiten (zowel clinics en strandrace) binnen de Corona-maatregelen zoals die door de overheid, de bank en de NTFU zijn bepaald. Helaas is er nog geen duidelijk beeld of er aangescherpte maatregelen zullen komen. Vanzelfsprekend houden we dit nauwlettend in de gaten.

Mochten eventuele Covid-maatregelen leiden tot het annuleren van de Egmond-Pier-Egmond race, zullen we kijken of deelname aan een kleinschalig event op 8 januari vanuit Beach Bastards mogelijk is. Mochten de evenementen komen te vervallen dan worden de kosten voor de clinic gerestitueerd. De kosten voor de EPE worden door Le Champion met aftrek van evt. kosten gerestitueerd.