Buitenlandreis Winterberg - Verslag van een deelnemer

Geplaatst op 29-06-2023  -  Categorie: Ervaringen  -  Auteur: Thomas

img-20230604-wa0011Het weekend van 2, 3 en 4 juni 2023 stond al tijden omcirkeld in mijn agenda. De ABN AMRO Fietsclub had haar jaarlijkse buitenlandreis gepland met bestemming Winterberg en ik had me direct ingeschreven. Voorgaande edities had ik het helaas moeten missen. Voor mij, een wielrenner zonder noemenswaardige ervaring met klimmen, was dit het moment bij uitstek om op een leuke manier wat hoogtemeters te maken.

Uiteindelijk was het zover en reisden we met negen collega’s af naar een traditioneel Duits ‘alpenhotel’. Met een klein groepje dat vrijdagmiddag lekker op tijd aankwam, begonnen we direct met een verkenningsrondje. Het bleek als snel dat de geplande route wat meer gravel in zich had dan gepland en door de nodige aanpassingen over asfalt werd de afstand al snel verdubbeld. Een spannend rondje, maar kwam helemaal goed. Toch nog maar even de route voor zaterdag goed nalopen dan.

img-20230603-wa0041Bij terugkomst bij het hotel troffen we de rest die al heerlijk in de zon op het terras een drankje deed. Na een lekker diner in het dorp dook iedereen bijtijds zijn of haar bed in, want op zaterdag stond de Koninginnerit van 100 km en bijna 1500 hoogtemeters op het programma. Het was een mooie eerste dag als opstart van wat een prachtig fietsweekend werd.

Zaterdagochtend allemaal op tijd uit de veren en na een prima ontbijt vertrokken we. Het beloofde een mooie dag te worden, want de weergoden waren ons het hele weekend gunstig gezind. Er werd wisselend (uitdagend) geklommen en gedaald waarbij er uiteraard ook gestopt werd voor het timg-20230603-wa0008raditionele (appel)gebak. Na een lange en inspannende dag kwamen we weer terug bij het hotel waar we onszelf trakteerden op een paar welverdiende lokale (Weizen)bieren. ’s Avonds aten we, hoe kan het ook anders, schnitzel met friet.

Voor diegenen die er geen genoeg van konden krijgen, stond op zondagochtend nog een bescheiden rit op het programma waarna een ieder weer naar huis reed.

Ik kijk terug op een zeer geslaagde buitenlandreis. De omgeving bood heuvel op, vaak met mooie ‘lange lopers’ mooie uitdagingen (Hans benadrukte dat het ondanks de naam Winterberg géén bergen waren). Maar ook de afdalingen waren hier en daar spectaculair. Een mooie eerste kennismaking met rijden in de ‘bergen’. Door het gezelschap, de oude rotten, was het bovendien ook een erg gezellig weekend. Zeker voor herhaling vatbaar!

img-20230603-wa0038img-20230603-wa0035