Cultuur!

Geplaatst op 10-04-2021  -  Categorie: Algemeen

Nu we op dit moment niet veel activiteiten kunnen organiseren, kunnen we jullie misschien wel blij maken met cultuurtips. Ditmaal met enkele lees- en eettips. Deel III.

Leestips

vrouw-fietsVrouw en Fiets, Handboek voor de fietsende vrouw – Nynke de Jong, Merijn de Vries.

Hiermee is geen woord teveel gezegd: dit boek is onmisbaar voor elke vrouw die begint met wielrennen. Het staat vol met handige tips, (gênante) ervaringen en is met humor geschreven: een feest om te lezen. Dus mocht je zus, vriendin, tante, moeder, buurvrouw of collega gaan fietsen, dan zou dit zomaar een goed cadeau kunnen zijn.  

ventouxVentoux – Bert Wagendorp

Deze roman gaat over de coming-of-age en de mid-life crisis van een groep kerels. Zij gaan de Mont Ventoux op fietsen om oude herinneringen op te halen: ooit verongelukte daar een vriend van hen. Het verhaal is onderhoudend en leest als een trein, maar vrouwen komen er bekaaid vanaf. De enige relevante vrouw speelt een uitgekauwde rol, en ze fietst niet eens mee. Eigenlijk is het een jongensboek voor volwassenen.

 

 

velochefVélochef, Krachtvoer voor trainingen en wedstrijden – Henrik Orre

Nieuwsgierig geworden naar het boek dat Peter kreeg bij zijn afscheid? Dit is hem. De schrijver Henrik Orre is chef-kok bij de wielerploeg Team Sky en heeft de recepten ingedeeld in vóór, tijdens en na het sporten. Gericht op de voedingsbehoefte tijdens het racen en tijdens het herstel. De moeilijkheidsgraad? Ik ben niet echt een keukenprinses, maar deze recepten durf ik zelfs aan.