Cultuurtips maart 2021

Geplaatst op 17-03-2021  -  Categorie: Algemeen

Nu we op dit moment niet veel activiteiten kunnen organiseren, kunnen we jullie misschien wel blij maken met enkele lees-, luister- en kijktips! Deel II.

Kijktips

jean-nelissenJean Nelissen – De stem van het Nederlands wielrennen

Huub Stapel neemt je mee naar Limburg en schetst aan de hand van interviews, oude beelden en geluidsfragmenten een levensecht beeld van het leven van sportjournalist Jean Nelissen. Onder anderen met Mart Smeets en neef Danny Nelissen.

https://l1.nl/limburg-doc-jean-nelissen-de-stem-van-het-nederlands-wielrennen-161402/

 

th-dekkerThomas Dekker - Niemand kent mij

Deze documentaire volgt Thomas Dekker op de huid, nadat hij door de UCI twee jaar is geschorst na een positieve test. Aanvankelijk had ik geen zin om te kijken naar een klaagzang van deze bad boy met weinig zelfreflectie, maar door deze documentaire krijg ik toch een wat evenwichtiger beeld.

Op NPO https://www.npo3.nl/3doc/27-06-2011/EO_101170380 

lars-lizzyMarried at first site ?

Ik ken weinig mensen die Married af first sight vrijwillig volgen, maar mocht je jezelf terugvinden op de bank, kijkend naar deze reality soap, troost je dan: een van de deelneemsters is voormalig wielrenster Lizzy Witlox. Of dit huwelijk met Lars net zo desastreus afloopt als haar wielercarrière? Ik verklap niks.

Op RTL-XL

milan-sanremo-500x331Holland Sport special: Primavera Milaan – San Remo (2013)

Mark Cavendish die de Primavera vergelijkt met een opera. Het peloton dat in groot tempo door smalle Italiaanse dorpsstraatjes raast. Wilfried de Jong die in het Rotterdams-Italiaans een pastoor vragen stelt over dopinggebruik. Gaat dat zien mensen: drie kwartier puur genieten.

https://www.youtube.com/watch?v=zN3sIplMpjs