de Zomertochten in aantocht

Geplaatst op 02-07-2019  -  Categorie: Wielrennen

De wind door je haar, de zon op je huid en al flink wat kilometers in de benen. De zomer is een fantastisch seizoen om te fietsen. En dat treft, want er komen twee mooie tochten aan met de ABN AMRO Fietsclub: de Ronde van de Westfriese Omringdijk en de Duinentocht.

Ronde van de Westfriese Omringdijk
Zondag 14 juli, afstand 135 km

De Ronde van de Westfriese Omringdijk voert langs het IJsselmeer, oude havenstadjes als Hoorn en Enkhuizen, slingerende smalle dijkjes, dijken van dijken en oneindig veel weilanden.Ben jij erbij op deze zonnige tocht? Meld je aan via de kalender!

Meer informatie op https://www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl/deelnemers/

De Duinentocht
Zaterdag 27 juli, 100 km

Zout, zee, zand en waarschijnlijk veel zon en wind: de Duinentocht. Dit jaar stuurt de tocht je door het duingebied van Wijk aan Zee tot en met Sint Maarten aan Zee, langs onder meer Bergen, Egmond en Schoorl. Dé tocht om de zomer mee te markeren. Fiets je mee?

Meer informatie vind je op https://www.lechampion.nl/evenement/duinentocht/

Hoe en wat?

Voor beide tochten geldt: Zorg dat je fiets technisch in orde is, je een helm draagt en reparatiemateriaal meeneemt. Voorafgaand aan de tocht zorgen de roadcaptains voor een veiligheidsbriefing waar iedereen zich aan dient te houden.

Zoals al onze ritten zijn ook deze ritten een social ride, dus samen uit - samen thuis. Reken op een gemiddelde snelheid van zo’n 27 km per uur. Vanzelfsprekend stoppen we onderweg voor koffie en appeltaart en drinken we na afloop nog een drankje op een mooi buitenseizoen.