Deze ALV vergeten we niet snel…

Geplaatst op 10-04-2021  -  Categorie: Algemeen

Op donderdagavond 25 maart jongstleden hadden we misschien wel de meest succesvolle Algemene Leden Vergadering van onze mooie fietsclub. Maar hoe meet je dat? En is dat belangrijk? Tja, geen idee eigenlijk, maar wij denken dat het vooral komt doordat we er met zoveel plezier op terug kijken. Of was het vanwege een record aantal deelnemers, ondanks -of moet ik zeggen dankzij- COVID19. Of omdat we 2 oud profwielrenners in ons midden hadden, met een geweldig Wielercafé, zeg maar een live podcast? Of zou het komen doordat het officiële gedeelte van de ALV nooit eerder in een kwartier is afgetikt? Zeg het maar!

alv2021-3De agenda vooraf was helder, iedere deelnemer moest inloggen in Teams en had twee heerlijke koude blikken Koerspret Wielerbier klaar staan. We gingen van start met het Wielercafé. Onder leiding van Kamiel Reckman werd een goed gesprek gevoerd met Danny Nelissen en Peter Koning. We werden getrakteerd op mooie anekdotes van weleer, doorspekt met humor, oprechte verontwaardiging en vooral veel openheid. Dat was opvallend. En als we dachten dat de tegeltjeswijsheden vooral in het voetbalwereldje rondzingen, dan moeten we bekennen dat we zo nu en dan het gevoel hadden dat Johan Cruijff ook in de uitzending zat. Met teksten als ‘drie honden vechten om een been en hop…’, ‘je karretje in de poep rijden’, ‘met wattages win je geen tour!’, was het genieten geblazen.

En als de avond vordert, alle gasten aanwezig blijven in het Wielercafé, er wordt gepraat, verteld en gelachten en je tweede blik Koerspret begint langzaam leeg te raken, dan heb je toch heel even het idee dat je weer ouderwets met je fietsmaten in een echt café bent beland. En daar hoort dan bij dat je op je horloge kijkt en met een grote glimlach denkt; veel later dan van tevoren bedacht, maar het is goed!

alv2021-4Dan is op zo’n avond het officiële gedeelte van de ALV verworden tot een formaliteit. Dat kan dan ineens ook heel efficiënt. De financiën werden weer keurig toegelicht. Wel hebben we een uitdaging door het wegvallen van de subsidie vanuit de bank. Het is wat het is en daardoor ligt een geringe stijging van de contributie op de loer. Goed om met de leden te brainstormen over de mogelijkheden. Als bestuur nemen we de input mee. Voorts hebben we stil gestaan bij de groei en opbouw van het ledenbestand.

alv2021-5Tijdens de bestuurswisseling hebben we Peter bedankt voor de organisatie van vele mooie activiteiten in de afgelopen jaren en zijn rol in het bestuur. En met de inzet van zijn buren konden we dat bovendien omlijsten met een paar cadeaus die Peter precies op tijd ontving.

Tja, en wat zouden we graag weer met starten met de buitenactiviteiten en samen mooie toertochten rijden. We hebben verschillende zaken op de plank liggen voor als het weer mag. Maar laten we ook kijken naar mogelijkheden, zoals het ontstaan van deze prachtige avond, dankzij COVID19. Want deze ALV vergeten we niet snel. Blijf gezond, blijf lekker peddelen.