Directer en interactiever in contact staan met de andere Fietsclubleden?

Geplaatst op 26-09-2021  -  Categorie: Fietsclub

ledengroeiOnze Fietsclub bestaat nu al meer dan zeven jaar. We zijn flink gegroeid, waarbij we na opstarten van de club al snel op 100 leden zaten na een jaar, tegenwoordig zitten we op 168 leden! De afgelopen twee jaar groeien we heel hard, dit jaar alleen hebben we al 24 nieuwe leden mogen begroeten, wat we geweldig vinden uiteraard! Zoveel leden vraagt om een goede communicatiestrategie, zeker in een club waarin de leden over het hele land verspreid wonen! We denken dat een bestaande ABN AMRO Fietsclub Whatsapp groep voor velen interessant kan zijn, terwijl ze misschien niet eens weten van het bestaan?

De huidige communicatie-mix

manieren-van-communicatieOmdat stilstand gelijk staat aan achteruitgang, proberen we met het bestuur steeds de beste manier te vinden om alle leden te bereiken en te betrekken. Aangezien we leden in de club hebben die werkzaam zijn bij ABN AMRO maar ook oud-medewerkers in de groep hebben, is onze communicatie-mix nu gericht op publieke kanalen, zoals de website, e-mail en Facebook. We kunnen niet volledig vertrouwen op ABN AMRO Connections of tegenwoordig Yammer, omdat we dan een hele groep uitsluiten. We publiceren onze berichten en nieuws daarom centraal op de website, van waaruit we onze nieuwsbrieven opstellen om nieuwe artikelen onder de aandacht te krijgen. Buiten de website en e-mail gebruiken we ook Facebook en uiteraard Strava.

Waar komt de ABN AMRO Fietsclub Whatsapp groep vandaan?

De afgelopen jaren is er ook een groep leden actief geweest in de trainingen, die op dinsdagavonden van april tot september fietsten vanuit Amstelveen. Deze groep gebruikte Whatsapp om zaken af te stemmen. Deze Whatsapp groep bestaat nog steeds en is eigenlijk een extra communicatiekanaal geworden, waar de fietsclubleden elkaar treffen. Hier worden ook de nieuwe evenementen aangekondigd, worden ervaringen gedeeld en wordt driftig meegeleefd met etappes in de Tour of Giro. Heel eerlijk gezegd is dat het meest interactieve communicatiekanaal dat we hebben, met veel leden participatie en directe feedback op ideeën en plannen.

Wil je ook deelnemen in de groep?

Uiteraard zullen we doorgaan met het publiceren van artikelen, evenementen en nieuwberichten via de website en de nieuwsbrieven. Maar daarnaast we willen deze ABN AMRO Fietsclub Whatsapp groep ook graag breder toegankelijk maken voor alle leden! Dus als je ook toegevoegd wil worden aan deze groep, stuur dan even een mailtje met je mobiele nummer aan bulcsteif.[antispam].@pvabnamro.nl, dan voegen we je toe! Vind je het niets, dan stap je er ook zo weer uit natuurlijk!

We hopen hiermee een grotere groep leden actief te betrekken, ook al zijn we op afstand van elkaar! Heb je zelf nog andere ideeen over hoe je betrokken wil zijn bij de club, of hoe je graag met de leden in contact wil zijn, stuur dan ook even een mailtje, of stel het voor in de Whatsapp groep!