Een Agile fietsclub

Geplaatst op 25-12-2017  -  Categorie: Algemeen

Sprint en Epic

Een sprint of een Epic kennen we wel. Je zondagochtend ritje is pas geslaagd als de fietsmaten er stuk voor stuk ‘opgelegd worden’ en jij als eerste de ‘streep’ passeert. De Epic, voor de mountainbikers onder ons, het liefst in de Sworks versie, licht, snel en onbetaalbaar.

Maar het gaat hier nu niet over het sprintje tot het eerste plaatsnaam bord of die snelle Specialized mountainbike. Deze termen worden ook gebruikt in de context van Agile werken, iets wat je wellicht kent van je dagelijkse werk. Nu hoor ik je denken: “Wat heeft Agile te maken met de fietsclub”?

De ABN AMRO fietsclub wordt de eerste Agile fietsclub van Nederland.

Niet als doel op zich maar met een reden; meer actieve leden, activiteiten die nog beter aansluiten bij jou eigen wensen en fietstochten met meer deelnemers.

Actieve leden….

Ondanks het feit dat we meer dan 120 leden tellen, zien we maar een relatief kleine groep, vaak dezelfde, leden actief meedoen aan de activiteiten. Dat kan beter. Het idee achter de Agile fietsclub is dat we met z’n allen ( alle leden die dat willen) bepalen wat we de volgende 3 maanden gaan doen. Denk aan fietstochten, clinics, lezingen en andere activiteiten. Je hebt daarmee zelf invloed op het programma van de ABN AMRO fietsclub. Je kunt meedenken, mee organiseren en op het evenement zelf, natuurlijk, meedoen.

We hopen dat door het direct betrekken van jou in een vroeg stadium, de betrokkenheid groeit en daarmee ook de motivatie om mee te doen aan het evenement. Dat heb je immers zelf mee georganiseerd.

….in een agile team

Net als in een scrumteam is het ook hier van belang dat we van te voren goed inschatten wat er mogelijk is in de periode van 3 maanden. Het moet realistisch en realiseerbaar zijn.

Na 3 maanden kijken we weer naar de volgende 3 maanden en pakken we direct de leermomenten van de vorige 3 maanden mee. Zo worden onze fietsevents en activiteiten alleen maar beter.

De komende maanden publiceren we regelmatig meer informatie over de stappen die we zetten richting een agile fietsclub. Het is een flinke verandering maar we hebben er veel vertrouwen dat we op deze manier een nog leukere fietsclub worden met nog meer actieve leden. Binnenkort meer over hoe een backlog van een fietsclub eruit kan zien.