Fietsen voor Fietsen in Zuid Afrika

Geplaatst op 28-08-2020  -  Categorie: Algemeen

imagesDoe mee met onze Qhubeka-actie en doneer een klein bedrag voor elke kilometer die je fietst tijdens de Tour de France, voor een fiets in Zuid-Afrika. De ABN AMRO Fietsclub doet daar bovendien 20% bovenop. De bedoeling is natuurlijk zoveel mogelijk kilometers maken!

Een fiets maakt een enorm verschil voor een kind in Zuid-Afrika: de weg naar school wordt veel korter, waardoor er meer tijd is voor bijvoorbeeld huiswerk. Voor zorgmedewerkers betekent een fiets dat zij veel meer patiënten kunnen bezoeken per dag. De Zuid-Afrikaanse wielerploeg NTT ProCycling - je weet wel, die in januari nog een drukbezochte presentatie bij ABN AMRO heeft gegeven - zet zich in om jaarlijks minstens 5000 fietsen te distribueren onder landgenoten die er wel een kunnen gebruiken. En wij kunnen daarmee helpen.

Hoe werkt het?

We willen je uitnodigen om tijdens de drie weken van de Tour de France, die begint op zaterdag 29 augustus, zoveel mogelijk op de fiets te stappen en van elke gereden kilometer een klein bedrag (EUR 0,05 of EUR 0,10) te doneren. Na drie weken heb je een bedrag bij elkaar gespaard, waar de fietsclub 20% bovenop doet*. Alle bij elkaar gefietste bedragen gaan, met die 20%*, in de vorm van een donatie naar Qhubeka. Op de laatste dag van de Tour de France, zondag 20 september, organiseren we bovendien een gezamenlijk fietstocht van ca 100 km. Met deze actie hopen we minstens één fiets bij elkaar te fietsen, en misschien wel twee.

Aanmelden

Je kunt tijdens de gehele periode van de Tour de France meefietsen. Meld je hiervoor zowel aan op de website bij de meedoen aan de Tour de France actie (voor de administratie) als op Strava bij AAFC 4 Qhubeka 2020 (voor een overzicht van het totale aantal gefietste kilometers). Voor de fietstocht van 20 september kun je je apart aanmelden op de website.

Meer informatielogo-1 2

Zoals jullie wellicht nog herinneren, hebben wij in januari een fantastische en bevlogen Doug Ryder (team principal van NTT ProCycling) aan het woord gezien. Bevlogen over fietsen en de gebruikte technologie en bovenal bevlogen om niet alleen hard te fietsen, maar om het goede te doen door middel van Qhubeka. Het doel is om jaarlijks minimaal 5000 fietsen te distribueren in Zuid-Afrika. Hoe mooi zou het zijn als wij met de ABN AMRO Fietsclub hier ook wat mee zouden doen. Voor meer informatie, zie https://qhubeka.org/.

 

* tot een maximum van EUR 200, ter waarde van één fiets.