Met korting naar Bike MOTION, of win vrijkaarten voor jou en je fietsmaatje

Geplaatst op 14-02-2018  -  Categorie: Algemeen

header-vervolg-1

Verbeter je fietsprestaties op Bike MOTION 2018

De donkere, koude dagen zijn voorbij en je kijkt uit naar het komende fietsseizoen. Trainingen staan weer voor de deur en je stelt jezelf nieuwe uitdagingen om persoonlijke records te verbeteren. En waar kun je fietsseizoen beter beginnen dan op de grootste fietsbeurs van de Benelux? Bike MOTION brengt van vrijdag 2 tot en met zondag 4 maart drie dagen fietsplezier in de Jaarbeurs in Utrecht.

Met Bike MOTION in het voorjaar geven we je seizoensstart een extra zetje. Je kan nieuw materiaal testen, je conditie meten of speuren naar producten en diensten die bij je fietsambities voor 2018 passen. Je vindt alles onder één dak. Voor de fietser die precies weet wat hij nodig heeft, de fietsliefhebber die nieuwsgierig is naar de nieuwste producten en diensten en voor de beginner die antwoorden zoekt op zijn vragen. Bike MOTION zal ieders fietshart sneller laten kloppen voor het nieuwe seizoen.

Compleet beeld

Binnen de nieuwe opzet van Bike MOTION bieden exposerende merken hun nieuwste producten, diensten en innovaties direct aan bij de bezoekers. Hierdoor ontstaat een compleet beeld van het aanbod en kunnen bezoekers zelf snel en overzichtelijk de juiste afweging maken, passend bij hun persoonlijke doelen voor het komende fietsseizoen. Je komt naar Bike MOTION om te zien wat er nieuw is op de markt en om verrast te worden met nieuwe inzichten. Daarom zal er in deze vernieuwde voorjaarseditie meer ruimte zijn voor fietstests en productbeleving.

Voelen en testen

bikemotion-dag1-deel2-112Colin Robaard, brand manager Bike MOTION Benelux, benadrukt de samenwerking met merken om de consument producten te laten ervaren: ‘Heb je als doel het kopen van een nieuwe racefiets, maar wil je eerst grondig vergelijken en testen? Ook daarin voorzien we. We hebben namelijk een parcours om een je toekomstige racefiets flink te testen. Het inmiddels bekende mountainbikeparcours houden we er tevens in, aangevuld met e-bikes. Het voorjaar schreeuwt om meer fietsen en daar richten we ons op in. We vragen bijvoorbeeld de fietsers naar Utrecht te komen op hun fiets en met hun beste outfit. Dat maakt het mogelijk hun huidige fiets te laten onderwerpen aan een ‘periodieke keuring’ en zelf een fysieke inspanningstest af te nemen.’

De grootste fietsmarkt van de Benelux

Met de verschuiving naar de start van het fietsseizoen komt de grootste fietsmarkt van Nederland naast de E-Bike Xperience en Fiets en Wandelbeurs te staan. Door deze beurzen naast elkaar te plaatsen creëren we de mogelijkheid om bezoekers met meerdere interesses te bedienen. Vanuit één centraal punt kun je drie dagen lang alles vinden wat je zoekt als het om sportief fietsen gaat. De hallen worden gevuld met de nieuwste producten, innovaties en presentaties van een enorm breed merkaanbod. Beleef begin maart de kick-off van het nieuwe seizoen op de grootste sportieve fietsbeurs van de Benelux.

Doen op Bike MOTION 

Op Bike MOTION kun je niet alleen de nieuwste modellen fietsen, accessoires en kleding bekijken. Je kunt er ook heel veel doen! Een greep uit de activiteiten:

Kom op de fiets 

Mobiliseer al je fietsvrienden, maak van je beursbezoek gelijk dé openingsrit van het jaar en kom op de fiets naar Bike MOTION Benelux! Dit jaar is er een bewaakte indoor fietsenstalling voor het fatsoenlijk en veilig stallen van je geliefde sportieve tweewieler. Bovendien kun je je fiets tijdens je bezoek direct onderwerpen aan een check-up!

(e)-MTB parcours e-powered by Bosch 

Hardtail of full-suspension? SRAM of Shimano? 29-er of 27,5 inch? MTB of e-MTB? Ben je op zoek naar een nieuwe MTB dan valt er tegenwoordig heel wat te kiezen. Op het spectaculaire indoor e-MTB parcours e-powered by Bosch probeer je alles zelf uit. Vergelijk na afloop de testresultaten en kies jouw winnaar!

Exclusief plein

bike-motion-benelux-14Ben jij een echte fijnproever? Kom dan even langs op het Exclusief Plein in Hal 11. Geniet van de meest exclusieve merken en verwonder je over de high-end fietsen en unieke producten die hier gepresenteerd worden.

Personal Improvement Area

Je fietsprestaties verbeteren of aan het trainen voor een triatlon? Dan ben je bij Bike MOTION Benelux aan het juiste adres. In de Personal Improvement Area laat je namelijk een (nul)meting uitvoeren, stel je gezamenlijk een trainingsschema op, krijg je voedingsadvies of doe je een van de sporttests. Zo ga je jouw persoonlijke record overtreffen! Vergeet vooral niet je fietskleding mee te nemen, want bij Wattbike kun je tijdens de hele beursperiode een FTP-test afnemen.

Urban plein

De sportieve fiets wordt een steeds populairder lifestyleproduct. Steeds vaker zie je mensen door de stad scheuren op fraai vormgegeven racefietsen; de zogeheten 'Fixies'. Het themaplein Urban staat geheel in het teken van deze subcultuur. Hier vind je de hipste fietsen in de meest gave uitvoeringen.

Werkplaats

Kan jouw fiets wel een opknapbeurt gebruiken? Nee 'm mee naar Bike MOTION Benelux en stal ‘m in de fietsenstalling. Experts nemen je fiets vanuit daar mee naar de werkplaats waar hij APK-gekeurd wordt. Naast de check-up krijg je ook advies om ervoor te zorgen dat jouw fiets weer zo goed als nieuw wordt.

Toertochtenplein

Niets is leuker dan samen op de fiets stappen voor een mooie rit! Wil je graag meedoen aan een toertocht maar weet je niet waar te beginnen of kun je niet kiezen? Op het toertochtenplein verzamel je alle informatie over diverse toertochten in binnen- en buitenland. Laat je hier inspireren voor jouw volgende uitdaging én schrijf je gelijk in!

Testen van racefietsen

Om een racefiets goed te testen heb je een aantal ingrediënten nodig: flinke stukken asfalt, scherpe bochten en wind. Ga met een racefiets tijdens Bike MOTION Benelux de openbare weg op en ervaar hoe het is om vingervlug te schakelen of hoe het is om vol in de ankers te gaan met schijfremmen.

Live koers kijken

Tijdens Bike MOTION vinden er twee belangrijke wielerwedstrijden plaats. Strade Bianchi én de 1e etappe van Parijs - Nice. Gelukkig hoef je tijdens je beursbezoek niks van beide koersen te missen. Eurosport zendt beide koersen uit in het Cycling Café.

Kwaremont Koerse Kaffee

Ook dit jaar vind je op Bike MOTION het inmiddels bekende Kwaremont Kaffee, waar je onder het genot van een heerlijk Belgisch Biertje even de benen op kan laden.

Ambachtsplein

Het bouwen van een fiets is een ware ambacht en op Bike MOTION kun je dit van dichtbij bekijken. Naast dat deze mannen op de werkplaats echt aan het werk zijn, kunnen de vaklieden je ook persoonlijk vertellen over hun kunsten.

Hoe win je de twee vrijkaarten?

Geef je op, geef het goede antwoord op de vraag, én stuur jouw mooiste fietsfoto op om mee te dingen naar de twee vrijkaarten. Je kan je foto ook plaatsen in onze facebook groep met #BIKEHARD - Bike MOTION!  Op de #Samendekalenderbepalen / ALV avond maken we bekend wie er gewonnen heeft, we hebben 10 sets om uit te geven.

Deze winactie is voor de leden van de fietsclub, wordt snel lid om mee te dingen!

Met korting naar de Bike Motion beurs

Als je de vrijkaarten niet wint, dan kun je ook met korting kaarten kopen. De ABN AMRO FIetsclub heeft een kortingscode voor je geregeld, waarmee je voor €11,50 naar binnen kunt!. De code is AAP000001TDE