MTB ritten van de maand

Geplaatst op 06-03-2018  -  Categorie: Mountainbike

Omdat de MTB activiteiten nog wel wat extra aandacht ( en deelnemers) kunnen gebruiken nog even een apart artikel over de ritten van de maand. Je vindt deze activiteiten ook in de kalender zodat je je direct kunt inschrijven.

De input van de Nieuwjaars borrel en de kwartaalplanning toont aan dat steeds meer leden (ook) mountainbiken; of als combinatie met het wielrennen of als primaire fietsactiviteit. Er lijkt zelfs weer animo voor activiteiten die in het verleden niet van de grond kwamen. Vol gas de paden op dus.

Ondertussen introduceren we nog een rating van de activiteiten op conditie en techniek zodat je nog beter kunt bepalen of je wilt en kunt meedoen. 

Rating Conditie Techniek
1 Licht Eenvoudig
2 Pittig Uitdagend
3 Zwaar Moeilijk

De komende maanden kun je de volgende ritten van de maand verwachten:

MTB training in het Twiske (April)

Conditie: 1,2,3   Techniek: 1,2,3

Net als de buitentrainingen voor de wielrenners starten we deze maand ook met de trainingen voor MTB ers.

Locatie hiervoor worden de mtb parcoursen in het Twiske, een recreatiegebied tussen Oostzaan en Amsterdam (Noord). Een thuisrit voor de Amsterdammers onder ons en voor de leden uit de buurt van Amsterdam een mooie combinatie met woon – werkverkeer. 

We beginnen met een (pilot) training op dinsdagavond 17 april en breiden die uit bij voldoende deelname. Zoals de rating aangeeft is de training geschikt voor beginners en gevorderden. 

Ardenne Trophy (Mei)

Conditie: 3   Techniek: 3

De rit van de maand Mei is een uitdagende tocht over de grens, hiervoor heb je de trainingen zeker nodig. Op 21 mei rijden we de Ardenne Trophy, een heuse Ardennen marathon die start in La Reid, vlakbij Theux. Fietsafstanden zijn 45, 65 of 95 kilometer, inclusief de nodige hoogtemeters. Vanuit Amsterdam is het ruim 3 uur rijden dus we plakken er een voorovernachting in de buurt aan vast om fris aan de start te staan.

Meer info over de tocht.

Local Ride in het PWN gebied (Juni)

Conditie: 1, 2, 3   Techniek: 1, 2

17 Juni blijven we dicht bij ‘huis’ voor een mooie 'off road' rit van de maand in het PWN gebied ( het kust gebied bij Heemskerk, Castricum en Egmond). Tot 10.30 uur kun je hier vrij rond rijden, geen vast parcours maar een heuse ontdekkingstocht. Geschikt voor elk niveau, gevorderden pakken een lusje gewoon 2 keer.

 

Zoals je ziet gaan we hier ook voor kwaliteit en focus; de rit van de maand. Het zijn er niet veel, maar stuk voor stuk de moeite waard. Dat maakt de keuze alleen maar gemakkelijker.

Inschrijven doe je via de individuele activiteiten in de kalender. Heb je vragen, stel die dan via Facebook of via het Forum op de site. Daarmee is de informatie ook beschikbaar voor de andere leden.