Podcast Beter Worden

Geplaatst op 29-08-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Linda

Een biertje direct na het fietsen staat er niet zo goed op, als ik de nieuwe podcast van Laurens ten Dam mag geloven. Maar direct aan de eiwitpoedertjes is ook niet per se goed voor het herstel. In de nieuwe podcast Beter Worden hoor je handige tips en ervaringen uit de professionele wielerwereld.

beterwordenIk was op zoek naar de podcast Live slow, ride fast, naar wat gezellig gewauwel van Laurens ten Dam en Stefan Bolt over wielrennen, toen ik stuitte op hun nieuwe podcast: Beter Worden. In afleveringen van nog geen drie kwartier vertellen ze van alles over één aspect van wielrennen waarmee je – zoals de podcast heet – beter wordt. Je gaat er, zo is de punchline, sneller van fietsen, makkelijker de berg op, of je stapt met meer plezier op de fiets. Ok, mijn belangstelling is gewekt. Ik ga luisteren.

Drie uur later heb ik alle afleveringen gebinged. Met nutteloze weetjes (welke wielrenner heeft het record kort douchen op zijn naam staan?) en praktische tips (na het fietsen eerst hydrateren, dan koolhydraten, dan eiwitten – deze volgorde) weten de heren een boeiende podcast te maken, van bovendien een prettige lengte. Drie kwartier is goed te behappen, in vergelijking met de soms urenlange LSRF-podcasts. En de sfeer is net zo gezellig als in de Live slow, ride fast-podcast.

Er zijn tot nog toe vier afleveringen gemaakt met onderwerpen als consistentie, herstel en hartslag of vermogen, en dat aantal groeit gestaag. Behalve dat ik er al een paar verrassende tips uit heb gehaald, is het ontzettend leuk om naar de (ex-)wielerprofs te luisteren. Een aanrader wat mij betreft.

Je vindt ze op https://www.liveslowridefast.com/beter-worden-podcast