Soigneren van Benen en Backlog

Geplaatst op 25-01-2018  -  Categorie: Algemeen

Gesoigneerd op de fiets, hoe doe je dat?  Maak jij je druk over de lengte van je sokken, de kleur van je stuurlint, wel of geen zadeltasje, klep naar beneden of klep omhoog en ….zijn de beentjes nog glad.  Voor sommigen hoort dit helemaal bij het fietsen, voor anderen is het onzin en gaat het ten koste van de tijd op de fiets. Ook de wetenschap bied geen uitkomst in deze; geschoren benen fietsen zijn niet significant sneller dan ongeschoren benen.

Gelukkig helpt de fietsclub je een handje met de nieuwe outfit. ‘Soigné’ wordt je ‘middle name’. Maar dit even geheel ter zijde.

Refinement

‘Refinement’ kun je zien als het soigneren van de ‘backlog’. De ‘backlog’ ziet er niet alleen overzichtelijk uit maar is vooral duidelijk en de activiteiten zijn geprioriteerd. De belangrijkste activiteiten staan boven aan en we hebben als leden een goede indicatie van de hoeveelheid werk/ tijd die er nodig is om de activiteit af te ronden. Dat laatste is belangrijk; Een goed gevulde (sprint) ‘backlog’ is prachtig maar als de tijd ontbreekt om de activiteiten te organiseren levert het uiteindelijk niet veel op.

Dat geldt ook zeker voor activiteiten waar onvoldoende animo voor is. Daar wordt wel energie in gestoken maar vervolgens komt er bijna niemand op af. Vandaar dat via het stemmen tijdens de kwartaalplanningen, gezamenlijk de prioriteit bepalen. Veel stemmen voor een activiteit geeft ook een goede indicatie van het uiteindelijke aantal deelnemers.

‘Refinen’ betekent ook het scheppen van duidelijkheid. Heel concreet, welke afstand(en) gaan we rijden, waar starten we, wie wil carpoolen etc. Niet alles hoeft direct duidelijk te zijn maar duidelijkheid vereenvoudigd wel de keuze, wel of niet meedoen. Of de invulling zo aanpassen dat je wel kunt meedoen.

En het is natuurlijk hèt moment om af te stemmen of er met of zonder zadeltasje wordt gereden, hoe het klepje staat en of de benen worden geschoren.

Kwartaalplanning

De eerste kwartaal planning wordt georganiseerd op maandag 19 februari, samen met de ALV, en begint om 17.30 uur in zaal 3 van Circl. Daar hoor je nog meer van maar de datum kun je alvast reserveren in je agenda.