stemmeeopdealv

Geplaatst op 21-02-2018  -  Categorie: Algemeen

#stemmeeopdealv

Honderdtweeënzestig. Dat is het totaal aantal deelnemers aan de activiteiten van de fietsclub van afgelopen jaar. Tijdens die activiteiten hebben die leden zo ’n eenentwintigduizendvijfhonderdzesenveertig kilometer gefietst, virtuele kilometers daar gelaten. 

De rij van activiteiten op de slide van Willem en Peter is indrukwekkend. We zijn er maar druk mee geweest. Het aantal deelnemers kan hier en daar nog best wat omhoog, dat geldt zeker voor de mountainbike activiteiten, maar er ontstaan zo langzamerhand een aantal favorieten met een nog steeds groeiend aantal deelnemers. Afgelopen jaar waren dat de buitentrainingen, Bike & BBQ ride, de Indoor trainingen Kick off en het buitenland weekend. Onderdelen die ook voor het komend jaar een plek op de kalender krijgen.

Ook de cijfers van Martin zijn dik in orde en bieden ruimte voor mooie clubactiviteiten. Het startschot voor de ALV werd gegeven door Maurits, die trots terugblikt op een actief fiets(club)seizoen. Deelnemers zijn een kleine maar ‘tot op het bot’ gemotiveerde groep leden.  Zij staan te trappelen voor de start aan de eerste Agile kwartaalplanning van de ABN AMRO fietsclub.

Rit van de maand

Op basis van de feedback tijdens de ALV gaan we ons komend jaar meer richten op een aantal bijzondere activiteiten, met veel deelnemers, en wat minder ‘op zoveel mogelijk’ activiteiten. Kwaliteit gaat hier boven kwantiteit. Denk hierbij aan een ‘grote’ rit, goed georganiseerd, toegankelijk door verschillende afstanden,  waar we met een zo groot mogelijk ABN AMRO peloton aan de start willen staan. Vanaf nu de ‘rit van de maand’, daar gaan we voor en dat zijn de activiteiten die je terug vindt op de club kalender. Per maand staat er zo een wielren – en een MTB rit in de schijnwerpers. Hetzelfde geldt voor een activiteit zoals een lezing of een workshop.

Lokale ritten, samen rijden

Daarnaast willen we het gemakkelijker maken om elkaar als AAFC leden te vinden voor een ritje in de buurt. Laagdrempelig en zonder ver te hoeven reizen, op de fiets stappen en richting je collega’s bij jouw in de buurt. Dit kan een pittig lokaal trainingsrondje zijn, een ontspannen ritje of een mooie tocht in de buurt. Samen fietsen is het streven.  Hoe we dit gaan inrichten hoor je binnenkort.

Kwartaalplanning

Deze aanpak hebben we direct meegenomen naar de kwartaalplanning. In de grote hoeveelheid ritten wordt er geschrapt en gestemd tot er per maand een uitgebalanceerd programma ontstaat. Eén ‘rit van de maand’ ( 1 x race, 1 x MTB) en een ‘activiteit van de maand’. Dit wordt aangevuld met een aantal ritten waarvan nu al duidelijk is dat er zeker een aantal leden meefietsen. Doe mee en je bent verzekerd van een mooie ABN AMRO ‘waaier’.

Voor de maanden april, mei en juni staan de volgende activiteiten op het programma:

In het GEEL de Wielren rit van de maand, in het GROEN de MTB rit van de maand en in het BLAUW de activiteit van de maand.

maand-aprilmaand-meimaand-juni

Een aantal data kun je alvast in je agenda noteren. Een aantal zaken hebben nog wat meer ‘refinement’ nodig, daarover hoor je binnenkort meer.