Een nieuw jaar en de worstelingen van een thuiswerker die samen wil fietsen

Geplaatst op 03-02-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Willem Boddendijk

Laten we dit een nieuwjaarsboodschap noemen, maar ook een klein inkijkje in mijn hoofd. Het nieuwe jaar is al een maand lang onderweg en we hebben nog niet zoveel van ons laten horen! Heel eerlijk gezegd vind ik het ook best wel een lastige periode en als club vonden we het lastig om gepaste invulling te geven aan het programma.

Geen groepsactiviteiten

Persoonlijk ben ik een sociale fietser, ik haal veel energie uit fietsen met vrienden, zowel buiten als tijdens indoortrainingen. Een sportief doel helpt mij altijd enorm om tot hogere prestaties te komen, gecombineerd met een goed doel is zelfs nog beter! Vandaar mijn 5 deelnames aan Alpe d’Huzes, wat oprecht geweldig was.

Terug naar mijn betoog: door de Corona maatregelen ben ik meer op mezelf aangewezen om sportief te blijven, er zijnwattbike-foto gewoonweg geen gezamenlijke mogelijkheden. Ik was altijd een groot fan van onze wintertrainingen, zowel bij The Cycling Academy als later bij WattCycling. Deze winter hebben we hier helaas geen samenwerking opgezet, omdat we als Personeelsvereniging nu geen activiteiten voor groepen willen organiseren (en WattCycling heeft de deuren moeten sluiten). Gelukkig hebben we in september nog de Strandclinic kunnen doen, met inachtneming van de toen geldende regels, waar ik van genoten heb.

Ik zie heel veel van de Fietsclubleden op Strava en op Social media hun solo rondjes rijden en ik ben hier best jaloers op, ik moet de ' begeisterung'  weer even terugvinden. Overigens is het opschrijven van mijn worsteling eigenlijk al heel louterend! Wie weet werkt het: hou mijn Strava maar in de gaten !

Wel plannen maken

Met de fietsclub hebben we besproken dat zo lang de maatregelen nog gelden, er geen groepsactiviteiten georganiseerd zullen worden. Maar dat neemt niet weg dat we al plannen kunnen maken voor betere tijden én bezig kunnen zijn met onze prachtige sport. De voorbereidingen voor de buitenlandreis met de club komende zomer zijn al in volle gang, want plannen maken is het begin van de lol!

Zolang we nog niet fysiek samen kunnen komen, willen we elkaar online stimuleren en elkaar helpen met kennis, ervaring en technische zaken, waar we nu alle tijd voor hebben. Vorige maand zijn we al begonnen met een artikel over het belang van goed geplaatste schoenplaatjes en hoe je deze aanpast. Zo willen we nog meer een online gemeenschap worden.

Schrijf mee

Hierbij dus een oproep aan jullie om ook eens een artikel te schrijven voor de club, bijvoorbeeld over je mooiste fietservaring, of over je keuze voor een bepaalde fiets, misschien wel die prachtige strand/gravelfiets waarmee je laatst op Facebook stond te pronken? Of over trainingsprogramma’s waar je zoveel aan hebt gehad, of jouw onderhoudsroutine voor je fiets, of misschien ben jij wel die held die een Zwift rit kan regelen? Onnoemelijk veel opties en we willen proberen tweemaal per maand iets te publiceren. Als jij nog goede ideeën hebt voor de club, dan horen we het heel graag.

Op de fiets stappen!

Ik ben nu al meer geïnspireerd dan voordat ik begon te schrijven, nu nog even iets langere dagen, zodat ik na mijn thuiswerkdag zo weer op mijn fiets kan stappen! Wie doet er mee? En dan ook in je clubtenue natuurlijk, dan herkennen we elkaar goed, volgende week kun je weer bestellen!

Tot op Strava!
Willem , voorzitter van de ABN AMRO Fietsclub