Fietsen voor fietsen in Zuid-Afrika

Geplaatst op 07-06-2021  -  Categorie: Algemeen

Yes, binnenkort gaat de Tour de France van start! En yes, ook dit jaar kun je meedoen aan de Qhubeka-actie. Met deze actie doneer je een klein bedrag voor elke kilometer die je fietst tijdens de Tour de France, voor een fiets in Zuid-Afrika. De bedoeling is natuurlijk zoveel mogelijk kilometers maken! En goed nieuws: ABN AMRO Foundation sponsort deze actie ook dit jaar!

logo-1 2Een fiets maakt een enorm verschil voor een kind in Zuid-Afrika: de weg naar school wordt veel korter, waardoor er meer tijd is voor bijvoorbeeld huiswerk. Voor zorgmedewerkers betekent een fiets dat zij veel meer patiënten kunnen bezoeken per dag. De Zuid-Afrikaanse wielerploeg Qhubeka-Assos (voorheen NTT ProCycling) - je weet wel, die vlak voor de coronapandemie nog een drukbezochte presentatie bij ABN AMRO heeft gegeven - zet zich in om jaarlijks minstens 5000 fietsen te distribueren onder landgenoten die er wel een kunnen gebruiken. En wij kunnen daarmee helpen.

Hoe werkt het?

imagesWe willen je uitnodigen om tijdens de drie weken van de Tour de France, die begint op zaterdag 26 juni, zoveel mogelijk op de fiets te stappen en van elke gereden kilometer een klein bedrag (EUR 0,05 of EUR 0,10) te doneren. Na drie weken heb je een bedrag bij elkaar gespaard, waar de fietsclub 20% bovenop doet*. Alle bij elkaar gefietste bedragen gaan, met die 20%*, in de vorm van een donatie naar Qhubeka. Halverwege de Tour de France, op 13 juli, organiseren we bovendien een gezamenlijke Midsummer Ride & BBQ. Met deze actie hopen we minstens één fiets bij elkaar te fietsen, en misschien wel twee.

ABN AMRO Foundation

ABN AMRO Foundation doet daar nog eens een flinke duit bovenop. Net als vorig jaar doneert ABN AMRO Foundation EUR 20,- voor elke ABN AMRO collega die aan deze actie deelneemt. Het aanmelden voor deze actie gaat nu eenvoudiger via het vrijwilligersplatform: AAFC 4 AAFC 4 Qhubeka 2021. De deadline daarvoor is 26 juni.

Aanmelden

Je kunt tijdens de gehele periode van de Tour de France meefietsen, van 26 juni tot en met 18 juli. Je kunt je hiervoor aanmelden op de website (voor de administratie) en op Strava bij AAFC 4 Qhubeka 2021 (voor een overzicht van het totale aantal gefietste kilometers). Voor de Midsummer Ride & BBQ van 13 juli kun je je apart aanmelden op de website. En vergeet niet om je bij ABN AMRO Foundation aan te melden.

Meer informatie

Zoals jullie misschien nog herinneren, hebben wij in januari 2020 een fantastische en bevlogen Doug Ryder (team principal van Qhubeka-Assos) aan het woord gezien. In de Giro van 2021 heeft de ploeg tot nog toe een ongekend succes behaald met drie ritzeges. Wie weet wat ze in de Tour laten zien? Maar het team van Doug Ryder is dus niet alleen bevlogen over fietsen, de gebruikte technologie en knalhard fietsen, maar om het goede te doen met Qhubeka. Het doel is om jaarlijks minimaal 5.000 fietsen te distribueren in Zuid-Afrika. Hoe mooi is het dat wij met de ABN AMRO Fietsclub hier ook wat mee kunnen doen. Voor meer informatie, zie https://qhubeka.org/.

*tot een maximum van EUR 200, ter waarde van één fiets.