Strandclinic met wielerprof Peter Koning

Geplaatst op 13-02-2020  -  Categorie: Algemeen

strandrace2Op zaterdag 28 maart kun je met de ABN AMRO Fietsclub en wielerprof Peter Koning uitwaaien op het strand bij Bergen aan Zee en de fijne kneepjes leren op het gebied van strandracen.

Ooit was het begonnen als een grap, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze discipline binnen de wielersport. Populair onder zowel de mountainbikers als de wegracers. Lekker langs de kust “rammen” door weer en wind.

Zandhappen

Door het mulle zand heen ploegen is lastig en vaak zelfs onmogelijk. Op welke plekken kun je daarom het beste gaan rijden? Wat is de ideale lijn? Hoe ontloop je op het natte zand de zuigende werking op je fiets? Op welke tijdstippen kun je het best fietsen, welke kleding draag ik en hoe rijd je in een groep bij een flinke wind?

Peter gaat jou deze dag alles vertellen over waar je op moet letten! Eerdere ervaring is niet nodig en de clinic is zowel geschikt voor beginnende als gevorderde fietsers.

Over Peter Koning

Peter Koning is actief wegwielrenner bij de continentale EvoPro ploeg uit Ierland. In 2016 won Koning de derde etappe in de Ronde van San Luis. Hiermee behaalde hij zijn eerste profoverwinning. Door zijn etappewinst nam hij de groene leiderstrui over van Fernando Gaviria. Peter is ook een fervent strandracer en heeft veel ervaring in deze discipline.

strandraceAanmelden

De clinic start om 11:30 uur en duurt 2,5 uur. We verzamelen in Bergen aan Zee. Daarna zoeken we een gezellig restaurant op voor de lunch. We sluiten de dag rond 15.00 uur af.

Kosten voor deze bijzondere AAFC clinic inclusief fietshuur zijn 20 euro per persoon (normaal 45 euro). Deelname staat open voor alle ABN AMRO collega’s. De kosten voor de lunch zijn voor eigen rekening. Wees er snel bij want er kunnen maximaal 25 deelnemers meedoen.  

Aanmelden

Andere activiteiten

Nieuwsgierig naar de andere activiteiten? Kijk op onze website of bij:

Zondag 1 maart          Bike MOTION in de Jaarbeurs in Utrecht

Vrijdag 20 maart          Baanwielrennen met Levi Heimans in Velodrome Amsterdam